Frykter mistenksomhet mellom pakistanske og indiske innvandrere

Torsdag kveld samlet norsk-indere seg utenfor Stortinget for å fordømme terrorangrepet i Kashmir forrige uke.
Foto: A. A. Abhijit
Situasjonen i Kashmir kan føre til mistenksomhet mellom pakistanere og indere i Norge, frykter Shakeel Rehman, norsk-pakistaner og leder for Senter for sekulær integrering (SSI)

– Av den grunn er det viktig at de stemmene som er for anti-vold og selvkritikk kommer til orde. Jeg har ikke fått satt meg nok inn i selve konflikten til å uttale meg om hvem som har rett, men de nasjonalistiske kreftene på begge sidene fører ikke noe godt med seg, sier norsk-pakistanske Rehman til Utrop.

Stortingsrepresentant Himanshu Gulati (FrP), som selv har indisk bakgrunn, håper ikke at terroren i Kashmir skal føre til mistenksomhet mellom indere og pakistanere i Norge.

Samarbeid

Norsk-pakistanske Shakeel Rehman mener må man fremme anti-voldsstemmene i India og Pakistan for å roe ned situasjonen.
Foto : Claudio Castello
– Jeg ønsker at det gode samarbeidet mellom den norsk-indiske og norsk-pakistanske diasporaen skal være et eksempel til etterfølgelse for begge atommaktene. Når det gjelder markeringen foran Stortinget, handlet den om å vise respekt for terrorens ofre og å vise at vi står sammen mot terror, og det er noe jeg håper og tror at alle nordmenn, uansett bakgrunn, vil kunne stille seg bak, sier Gulati til Utrop.

…de nasjonalistiske kreftene på begge sidene fører ikke noe godt med seg.

Foran Stortinget torsdag kveld overleverte en gruppe norsk-indere en oppfordring til den norske regjeringen om å terrorliste organisasjonen Jaish-e-Mohammed. Indiske myndigheter mener organisasjonen har forbindelser med den pakistanske regjering.

Hensikten med markeringen var også å hedre soldatene som ble drept under terrorangrepet.

Vil terrorliste gruppering

Frps Himanshu Gulati håper norsk-indere og norsk-pakistanere kan fortsatt samarbeide til tross for den spente situasjonene mellom de to landene.
Foto : A. A. Abhijit
– Vi kan ikke akseptere terrororganisasjoner som Jaish-e-Mohammed. Vi ber derfor norske myndigheter om å terrorliste organisasjonen og jobbe for det samme i FN, sa Manoj Mishra, en av initiativtakerne til markeringen.

Under markeringen avholdt Himanshu Gulati en appell mot terror og mottok underskriftskampanjen på vegne av regjeringspartiene.

Spenningen har økt kraftig mellom India og Pakistan etter et terrorangrep i indisk-kontrollert Kashmir forrige uke, som tok livet av 42 indiske soldater. Jaish-e-Muhammed, en pakistansk terrororganisasjon har selv påtatt seg ansvaret for denne hendelsen for å stå bak angrepet. Angrepet har ført til at de diplomatiske forbindelsene mellom landene er på randen av sammenbrudd og frykt for militær opptrapping.