Siv Jensen: Innvandring er hovedårsaken til barnefattigdom

Finansminister Siv Jensen (Frp) kommer med utsagn som gir en forsmak på innholdet i fredagens ventede stortingsmelding «Muligheter for alle. Fordeling og sosial bærekraft».
Foto: Fremskrittspartiet
Finansminister Siv Jensen (Frp) sier innvandringen er hovedårsaken til barnefattigdom og anklager venstresiden for snillisme. Hun refses av venstrepartiene.

– Tallene lyver ikke: 85 prosent av økningen i barnefattigdom er innvandrere. Venstresiden sier de vil bekjempe ulikhet og barnefattigdom, men vil ikke gjøre noe med det som er den største driveren av dem alle, nemlig innvandring, sier Jensen til VG.

Finansministerens utsagn kan gi en forsmak på innholdet i fredagens ventede stortingsmelding «Muligheter for alle. Fordeling og sosial bærekraft». Utspillet til Jensen får opposisjonen til å reagere.

– Her har Jensen i seks år gitt nesten hele kaken til milliardærene. Nå ber hun vanlige folk passe seg før innvandrerne tar kakestykket deres, sier Rødt-nestleder Marie Sneve.

Hun påpeker at selv om innvandringen har hatt noe å si for økte forskjeller, har ulikheten økt også hvis man tar innvandringen ut av regnestykket.

– De har kuttet til de rikeste, gitt usosiale kutt til syke og fattige – og de med lavest inntekt har fått null i reallønnsvekst de siste ti årene, sier SV-leder Audun Lysbakken.

(©NTB)