Investorer:

Derfor investerer de i Resett

Jan Haudemann-Andersen, en av Norges mest velstående menn, sier han investerer i det alternative høyremediet Resett for å styrke meningsmangfoldet.
Foto: Tore Sætre
Filter Nyheter har kontaktet flere av investorene for å høre hvorfor de har brukt penger på det alternative medienettstedet.

For halvannet år siden sto flere av Norges rikeste personer bak etableringen av nettstedet Resett, med programerklæring å «gjenreise realismen i norsk debatt og nyhetsdekning».

En av disse er Jan Haudemann-Andersen (60), en av de mest kjente private investorene på Oslo Børs. Han har blant annet investert i oljeleting, shipping, gruvedrift, bankvirksomhet, IT og annen teknologi.

Gjennom sitt investeringsselskap Datum Invest var Haudemann-Andersen med på å finansiere Resett fra starten, ifølge Filter Nyheter. Ved starten kjøpte han 15 000 aksjer, og han har nå 22,7 prosent av aksjene i Resett. 

Viktig med mangfold

Haudemann-Andersen mener mediemangfold er grunnen til at han investerer i det alternative medienettstedet.

– I Resett får du en annen vinkling og andre fakta enn du får andre steder. Ønsker man å danne seg et sant bilde av virkeligheten, må man forholde seg til flere medier.

Om de som anklager Resett for å fremme hat og rasisme med sitt åpne kommentarfelt, sier han:

– Det er et problem for flere aviser at det dukker opp ett og annet i kommentarfeltene. Det er et generelt problem. Om man bør ha et kommentarfelt eller ikke, er ikke et enkelt spørsmål.

En annen er Asmund Haare, mannen bak hotellkjeden First Hotels. Han hadde ifølge Kapital i fjor en nettoformue på 1,7 milliarder kroner og var med det landets 170. rikeste person.

– Min motivasjon for å investere i Resett er egentlig bare at det skal være ulike røster som ytrer seg i media, sier han til Filter Nyheter.

Klikk her for å lese hele saken