Høyre:

Ingen sentrale landsmøtedelegater med innvandrerbakgrunn

Lite Høyre-mangfold: En oversikt fra NRK viser at ingen person med innvandrerbakgrunn var blant de 80 sentrale landsmøtedelegatene.
Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen
Høyre klarte ikke å finne plass til én eneste person med innvandrerbakgrunn i de 80 sentrale posisjonene på eget landsmøte.  

NRK har gjennomgått listen på alle dirigenter, innledere og medlemmer i komiteene som forhandlet og skrev ut resolusjoner og prinsipprogram.

Gjennomgåelsen viser ingen med innvandrerbakgrunn, heller ikke blant komiteenes ni sekretærer, hvor alle etnisk norske. Det nærmeste Høyre kommer, er Alexander Zlatanos Ibsen, som har norsk far og gresk mor.

Her er oversikten fra NRK.
Foto : Skjermdump/nrk.no

Ikke jobbet godt nok

Nestleder Jan Tore Sanner i Høyre innrømmer at partiet ikke har jobbet bra nok med å få personer med innvandrerbakgrunn inn i sentrale posisjoner. Han sier Høyre må skjerpe seg.

 Har Høyre et innvandrerproblem, eller har dere et problem med innvandrere?, spør NRKs journalist.

 Ingen av delene. Dette handler om et arbeid vi må gjøre over tid. Vi har mange med innvandrerbakgrunn i organisasjonen på vei oppover, og vi må ta ansvar for at de får sentrale oppgaver og plass i sentrale komiteer fremover, sier Sanner til NRK.

Utrop har tidligere kommentert det lave innslaget av personer med innvandrerbakgrunn i Solbergregjeringen.