– Oslo trenger dere!

Som en del av Grorudsatsningen er det opprettet en tømrerklasse for minoritetsspråklige på Hellerud videregående skole. Her er de samlet i Laugssalen på Håndverker'n i Oslo.
Foto: Eva Alnes Holte
Atten forventningsfulle menn i alderen 25-47 år signerte torsdag kontrakter med lærebedrifter i bygg og anlegg. 
0Shares
Latest posts by Eva Holte (see all)

Nå følger fire år med praksis i tømrerfaget, norskundervisning og teoretiske fag på Hellerud videregående skole. Deretter får de det ettertraktede svennebrevet.

Tilbudet er tilpasset innvandrere og er et samarbeid mellom Oslo Voksenopplæring Helsfyr, NAV, Opplæringskontoret for tømrerfaget og Hellerud videregående skole.

“Pappaklassen”

– Vi hadde flere intervjurunder. Det var viktig for oss å få tak i motiverte elever for dette utdanningsløpet er hard jobbing, sier programfaglærer Ben Ivar Engebretsen. Han tilføyer at han er veldig godt fornøyd med de håndplukkede elevene som  kommer fra land som  Iran, Eritrea, Sri Lanka, Syria, Somalia og Afghanistan. De er i alderen 25-47 år og de andre elevene på Hellerud videregående skole kaller dem derfor for pappaklassen. 

Radwan Baki, 28 år og fra Syria, Esayas, 40 år fra Eritrea og bedriftseier Espen Skjærholt fra Bygg- og Tømmermester Skjærholt i Oslo. Voksne lærlinger er det beste som finnes for en bedrift, sier Skjærholt.
Foto : Eva Alnes Holte

– Vet at de må stå på

Det er en glad stemning på Håndverker’n i Oslo hvor elevene skal signere lærlingkontrakter. Espen Skjærholt fra Bygg- og Tømmermester Skjærholt sier at voksne lærlinger er det “beste som finnes for en bedrift”.

Tidligere murer Abid Nori signerer kontrakten som Harald Hansen, leder for Opplæringskontoret for tømrere, har med seg. Abid har fått lærlingplass hos Brødrene Hammerstad.
Foto : Eva Alnes Holte

– De har valgt dette yrket og de vet at de må stå på for å lykkes. Jeg synes nesten synd på dem når de kommer sju om morgenen mens det nærmest regner oppover og de har 8 timers arbeidsdag foran seg, sier han. Men han kunne trøste dem med at de nærmest var garantert jobb etter lærlingtiden:

– Det bygges hele tiden her i byen. Oslo trenger dere!