Kjenner du ham igjen?

Adil Khan holdt foredrag for en fullsatt sal i Halden bibliotek
Foto: Steinar Omar Østli/Halden Arbeiderblad
Først holdt skuespilleren og danseren foredrag om psykisk helse. Deretter snakket panelet om hvor skoen trykker for ungdom.

Khan er en norsk danser og skuespiller, som kom i rampelyset da han vant TV-konkurransen Dansefeber på TVNorge i 2006.

I de siste årene har han holdt seg borte fra rampelyset og offentligheten, og i stedet jobbet som foredragsholder.

Khan har i flere år vært foredragsholder for organisasjonen Mental Helse og reist rundt i Norge og holdt foredrag for ungdommer, foreldre, lærere, barnehagelærere, sykepleiere, leger, psykologer, politi, universiteter, menn og kvinner i fengsel, asylmottak, mennesker som jobber med relasjonsbygging, integrering, mangfold og psykisk helse.

Kahns foredrag ble etterfulgt av en panelsamtale, der deltakerne ikke var redde for å si hvor de opplever at skoen trykker for mange barn i Halden i dag.

Suzanne Bigum ved Barnevernet uttalte til Halden Arbeiderblad:

– Vi må tørre å se, tørre å spørre og tørre å ta imot de svarene som kommer. Det vi ser, er mangel på foreldreengasjementet – det at foreldre snakker sammen og tar del i hverandres barns hverdag. Selv tenker jeg at vi i offentlige instanser kan sette inn tiltak og gjøre mye forebygging, men vi er helt avhengig av at foreldre også bidrar i det arbeidet, sa Bigum og fortalte om et tiltak de har satt i gang for å få ungdom over på et annet spor.