– Fotballen samler oss alle

Kamper på 20 ulike baner, underholdning fra scenen, og storfint besøk fra ordføreren preget årets utgave av Fargerik Fotball.
Foto: Julie Braathen/vif-samfunn.no
Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn og Vålerenga mot Rasisme arrangerte Fargerik Fotball-turnering på Valle Hovin for 23. året på rad.
0Shares

Totalt 75 klasselag og over 1500 barn fra 5.-7. trinn på ulike skoler i Oslo var med på årets turnering forrige uke, melder vif-samfunn.no. 

Turneringen ble åpnet av ordfører i Oslo Marianne Borgen. Før hun telte ned fra 10 – 0 sammen med barna som en offisiell åpning, delte hun og A-lagsspiller Adam Kwarasey noen ord med barna.

– Det å spille på klasselag sammen og den gleden man har av å gjøre noe moro sammen, det gjør noe med samholdet i klassen, sier ordføreren fra scenen under åpningen.

A-lagsspiller Adam Kwarasey la til at fotballen er for alle – uansett hvordan du ser ut eller om du har et form for handicap. 

Antirasistisk tiltak

Fargerik Fotball ble startet av Vålerenga mot Rasisme i 1996, og har vært arrangert hvert år siden. 

Vålerenga mot rasisme ble etablert i 1996 av klubbens junioravdeling og supportere. Supporterne til Vålerenga hadde på den tiden slitt med dårlig rykte i lengre perioder, og klubben og supporterne tok et oppgjør med, og et klart standpunkt mot, vold og rasisme gjennom Fargerik Fotball. 

Turneringen har fokus på Fair- play, vennskap og gode holdninger, og lærerne får tilsendt Fair-play materiale som de går gjennom sammen med klassen i forkant av turneringen.