– Gatemagasin åpner for innvandrerfiendtlige organisasjoner

Bjønnulv Evenrud er leder for Folk er Folk. Bladet har havnet i et kontrovers etter å ha latt flere innvandringsfiendtlige organisasjoner få spalteplass.
Foto: Mona Ranum/Bilde med tillatelse fra nytid.no
Magasinet Folk er Folk, som selges av romfolk på gata, har åpnet spaltene for omstridte grupper som FMI, SIAN og Alliansen. Konspirasjonsekspert John Færseth mener det er grotesk at romfolk selger dette materialet.

Folkebevegelsen Mot Innvandring (FMI), Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) og Alliansen, som ledes av holocaustfornekteren Hans Lysglimt Johansen, er alle blitt nektet å delta på årets Arendalsuke, noe som blant annet er begrunnet i at de sprer hatefulle ytringer.

I tillegg er cannabisforkjemperne i Normal Norge blitt nektet å delta.

Alle organisasjonene er derfor blitt tilbudt spalteplass i siste nummer av Folk Er Folk, og tre av dem har takket ja, skriver bladet.

Saken ble kjent etter at Folk Er Folk satte inn en annonse i den omstridte nettavisa resett.no.

Holocaust

Forfatter og konspirasjonsekspert John Færseth hevder Folk er Folks redaktør utnytter en sårbar gruppe.
Foto : Torunn Grymer

På lederplass begrunner leder Bjønnulv Evenrud valget med at «sensur er i ferd med å bli ytringsfrihet» og hevder blant annet at i dag er det holocaustfornektere som blir hetset.

– Vi minner om at mens dødstallene i Auschwitz i det stille er blitt kraftig nedjustert og at jakten på styringsdokumentene for holocaust er blitt avlyst, så blir historikerne som har drevet fram slike faktabaserte justeringer av det historiske narrativet, utsatt for straffeforfølgelse i de fleste europeiske land, skriver Evenrud.

Han refererer blant annet til Robert Faurisson, en britisk akademiker mest kjent for sin holocaustfornektelse.

NTB har forsøkt å få kontakt med Folk Er Folk og Bjønnulv Evenrud, uten å lykkes.

Ekspert: – Grotesk

Konspirasjonsekspert John Færseth sier til avisa Vårt Land at det er tull å si at dødstallene for holocaust er nedjustert.

– Tvert imot har de blitt justert opp i takt med nyere forskning på massakrene som fant sted i Russland, Ukraina og Hviterussland under den tyske okkupasjonen, påpeker han.

Mange romfolk var blant dem som endte opp i de tyske utryddelsesleirene. I Oslo selger de Folk Er Folk som et alternativ til tigging. Færseth mener Evenrud utnytter en svak gruppe.

– Det er ganske grotesk at Evenrud sender ut romfolk for å selge dette materialet, sier han.

(©NTB)