Norsk-støttet barnehjem bombet

Mer enn 50 skolejenter ble drept og 60 såret da regjeringssoldater sluppet 16 bomber i Vallipunam i Mullaithivu-området på Sri Lanka. Barnehjemmet Chencholai er støttet av norsk-tamilske kvinner.

Tamilsk Kvinneorganisasjon i Norge reagerer med sinne og fordømmer drapet på barn.

– Dette er kaldblodig drap. Under ingen omstendigheter kan vold mot barn rettferdiggjøres. Vi fordømmer angrepene på det sterkeste, og ber verdenssamfunnet å gjøre det samme, sier Suba Ganeshalingam, leder for Tamilsk kvinneorganisasjon, avdeling Bergen. Organisasjonen har utrakt samarbeid med Tamil Woman Developement Organization som driver barnehjemmet. Fra Norge har kvinnene samlet inn penger til drift av blant annet Chencholai barnehjem.

I følge nettstedet  TamilNet var et stort antall jenter samlet for en to dagers konferanse om førstehjelp. 50 schoolgirls killed, 60 wounded in airstrike

– De visste hva de gjorde
Tamil Youth Organisation Norge sier til Utrop at Sri Lankeisk militæret var helt klar over barnehjemmets geografiske posisjon, og at det derfor umulig kan være tilfeldig at så mange som 16 bomber ble sluppet over barnehjemmet.

– Menneskelivene blir ofret i et politisk spill. Vi ber det internasjonale samfunnet gripe inn og skape en tilstand hvor i det minste menneskerettigheter blir respektert. Menneskerettighetsorganisasjoner må våkne og fordømme disse forferdelige drapene på tamilske barn som foregår rett foran øynene til en hel verden, sier organisasjonen.