Frifinner Jyllands-Posten

Jyllands-Posten gjorde ikke noe galt da de trykket Muhammed-karikaturene, konkluderer byretten i Århus, melder TV2 Nettavisen.

Sju muslimske foreninger hadde anlagt sak mot avisa, ansvarlig redaktør Carsten Juste og kulturredaktør Flemming Rose. Men retten fant det ikke bevist at tegningene eller artikkelen som ledsaget dem på noen måte kunne utgjøre en personlig fornærmelse mot noen av saksøkerne og dermed et brudd på injurielovgivningen, slik det ble hevdet.

Imam Abu Laban og Kasem Ahmad fra det danske Islamisk Trossamfund skal torsdag kommentere avgjørelsen på den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera.

– Vi respekterer dommen, men vi forstår den ikke, og vi forstår ikke at det muslimske mindretall ikke beskyttes bedre i Danmark, sier talsmannen Kasem Ahmad til Jyllands-Posten.

Imam forlater Danmark i protest
Den danske imamen sheikh Raed Hlayhel forlater Danmark i protest mot at domstolene ikke vil straffe Jyllands-Postens publisering av Mohammed-tegninger. – Jeg kommer ikke tilbake, sier han til Jyllands-Posten.

– Jeg har hele tiden sagt at hvis domstolene ikke straffer Jyllands-Posten, vil jeg reise fra Danmark, sier Raed Hlayhel til avisen.

Sheikh Raed Hlayhel reiser til hjembyen Tripoli i Nord-Libanon, der han vil fortsette å arbeide som imam.