Utskjelt og rasismeanklaget kjendis invitert til India

Goodwillbesøk venter for Big-Brother-Jade?

Jade Goody, som sammen med glamourmodellen Danielle Lloyd og eks-popstjernen Jo O´Meara fra SClub7 rasetrakasserte Bollywood-skuespillerinnen Shilpa Shetty og skapte en skandale med følger både i Storbritannia og India, prøver nå å stå frem som en angrende synder, få dager etter å ha blitt stemt ut av Celebrity Big Brother. Opptil 40.000 klager i skrivende stund har kommet inn til Channel 4, etter trioens systematiske mobbing, som reduserte Shetty til tårer. Lloyd, O´Meara og Goody gjorde bl. a narr av Shettys aksent, hennes matvaner og indiske bakgrunn. Utstemningen tok sted uten tilskuere og med full vekterbeskyttelse da de programansvarlige fryktet for at Goody ville bli fysisk angrepet.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Goodys 69-år gamle mormor har uttalt at hun ble veldig skuffet over hennes opptreden på TV.  -Jeg kunne knapt tro hva hun sa til den indiske jenta. Sønnen min, hennes far har jo karibisk blod i seg! The Sun har i velkjent stil karakterisert henne som en “ekkel og ignorant rasistbølle”.

Reality-kjendisen prøver nå febrilsk å redde karrieren. Ifølge tabloiden News of the World skal Goody ha blitt enig med Shetty om å donere vekk tilsammen ca 100000 pund gjennom programmet. I tillegg har det indiske turistbyrået i London sendt henne et brev med en offisiell invitasjon til landet, hvor hun angivelig skal til flere av Indias spabyer for å “rense sitt indre” og lære om ulike ayurvediske healingsteknikker (Goody er selv utdannet kosmetolog, red. anm) og ikke minst treffe vanlige indere.

Fakta:
Navn: Jade Goody
Født: 05.06.1981, London, Storbritannia.
Bosted: Harlow, Hertfordshire, Storbritannia.
Sivilstatus: Kjæreste. Har to sønner fra et tidligere forhold.

Kjent som: Realitykjendis. Goody har per dags dato en formue på rundt 8 millioner GBP, etter flere år med delatgelse i ulike TV-show og ellers kulørte pressen. Ble landskjent gjennom britisk Big Brother i 2002 og beryktet for flere tilfeller av hoderystende uvitenhet. Hun skal angivelig bl.a lurt på “hvem er Rio de Janeiro” og spurt en annen meddeltaker om den nå henrettede irakiske diktatoren Saddam Hussein “bokset i OL”.