Ramadan i cyberspace

0Shares

Glemmer du de viktige ramadanritualene i en ellers travel hverdag? Fortvil ikke. Nettverkssamfunnene facebook.com og naseeb.com har samarbeidet om de troendes gunst. Sistnevnte har hatt stor suksess med sin “ramadankalkulator”, som nå blir en fast applikasjon for alle interesserte brukere som er logget inn på Facebook.

Applikasjonen minner surferne når de skal faste og be. Her kan man også sende virtuelle ramadan- og eidhilsener. Selve kalkulatoren funker ved at den automatisk regner ut nøyaktig bønnetid overalt i verden hvor man måtte befinne seg.

Et kikk inn på nett viser at 355 nettbrukere på verdensbasis foreløpig har latt seg overtale til å laste ned applikasjonen på sine Facebook-profiler.

Facebook: Nettverkssamfunn stiftet i 2004. Opptil 132 millioner unike besøkere registrert i juni 2008, 500 ansatte og 150 millioner USD i omsetning (tall fra Wikipedia).

Naseeb: Stiftet i Lahore i 2004 av amerikansk-pakistaneren Rahman Monis. Hovedkvarter i San Jose, California. 336.000 registrerte medlemmer i både muslimske og ikke-muslimske land, selv om hovedmålgruppen muslimer. Opprettet også et elektronisk magasin, kalt N-Vibes.