Fotball-EM for migrasjonsbyråkrater

Sterk norsk dameinnsats og noe svakere resultater for herrene i Østerrike, da IMDi og UDI møtte sine europeiske kolleger i et "EM" for migrasjonsmyndigheter.
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

 

Nylig ble et europamesterskap i fotball for migrasjonsetater- og myndigheter avholdt i Zillertal i delstaten Tirol i Østerrike. Fra Norge stilte et blandet lag fra IMDI og UDI, og lag fra hele 19 land deltok.

Leonardo Doria deSouza i IMDis enhet for mangfold og dialog sier til Utrop at Norge stilte med to herrelag og ett damelag. Sistnevnte utmerket seg med en andreplass i kvinnenes turnering, som forøvrig ble vunnet av vertsnasjonen Østerrike. I herreturneringen tok Bulgarias migrasjonsmyndigheter gull.

Uformelt og interessant

Souza forteller til Utrop at slike samlinger også bidrar til økt kunnskap om hvordan det jobbes i andre land.

– Selv synes jeg det er kjempeinteressant å treffe folk fra andre nasjoner som holder på med det samme som vi gjør. Lære litt av hverandre, samtidig som man har det uformelt og morsomt. Ellers har vi jo ikke sjans til å kunne møte såpass mange folk fra hele det europeiske migrasjonsfeltet.

Neste år skal de norske lagene ut til dyst igjen. Turen går da til Bulgaria, men tidspunktet er ikke bestemt ennå.

– Vi kommer sikkert til å ha det i løpet av 2009, men om vi skal gjøre det i løpet av våren eller høsten neste år vet jeg egentlig ikke, sier Souza, som ser frem til neste års turnering.