Nederlands “Obama” blir borgermester

0Shares

Ahmed Aboutaleb ble Rotterdams første borgermester med flerkulturell bakgrunn, etter at han ble utnevnt til ny borgermester 5. januar, skriver NTB. Tidligere har han vært rådmann i byen, som er den byen i Nederland med størst innvandrerbefolkning.

Aboutaleb ble født i Rif i Marokko. Som femtenåring flyttet han sammen med familien til Nederland, hvor han senere utdannet seg innenfor journalistikk og PR-virksomhet. Som informasjonsrådgiver i det nederlandske helsedepartementet fikk han en fot innenfor i politikken. Inntil han i går overtok borgermesterposten i Rotterdam jobbet han som statssekretær i sosialdepartementet.


Skal lede Rotterdam i de kommende årene: Ahmed Aboutaleb (foto: Rijksvoorlichtigsdienst/Wikimedia Commons).

Vil være brobygger

Rotterdam har rundt 600.000 innbyggere og er byen med størst andel innvandrere i Nederland. I sin innsettingstale fokuserte Aboutaleb på sitt ønske om å få bukt med stadig større motsetninger mellom de ulike gruppene i byen.

– Folk føler usikkerhet i en verden hvor alt er i stadig endring. Jobber kommer og går, kirker forsvinner og moskéer bygges. Vi kan ikke ta lett på folks frykt og usikkerhet, men må gjøre noe konkret, uttalte han til Associated Press.