Sextape ryster Palestina

Gaza refereres ofte som verdens største utendørs fengsel, og den humanitære situasjonen er ofte svært vanskelig. En 31-årig kvinne asylsøkerkvinne foretrekker å sulte seg i hjel i Norge enn å bli sendt tilbake til Gaza sammen med resten av familien.
Foto: Scanstockphoto.com: Illustrasjonsbilde
Den palestinske stabsjefen til presidenten Mahmoud Abbas har inntil videre suspendert sin stabsjef Rafiq Husseini, melder den israelske avisa Haaretz. Men Husseini nekter for at opptaket er ekte.
Souhaila Bougrine
Latest posts by Souhaila Bougrine (see all)

Den israelske TV-kanalen Channel 10 viste onsdag i forrige uke sjokkerende opptak av Husseini tatt med skjult kamera.

Opptakene viser angivelig hvordan Husseini prøver å utnytte sin maktposisjon til å ha sex med en kvinne. Han snakker også nedlatende om den tidligere presidenten Yasir Arafat og nåværende president Abbas.

Seksuelt krenket

Kvinnen på videoen skal ha forklart den tidligere palestinske etterretningsagenten Fahmi Shabaneh at hun var misfornøyd med at stabsjefen gjorde seksuelle tilnærmelser mot henne, skriver Dagbladet.

Den ukjente kvinnen skal tidligere ha kontaktet den palestinske frigjøringsbevegelsen Fatah for å be om hjelp til å løse et familieanliggende. Hun skal også ha søkt jobb på Husseinis kontor.
Shabaneh forklarer at kvinnen ga han tillatelse til å sette opp skjulte kameraer hjemme hos henne.

Videoen som i forrige uke ble sendt på israelsk fjernsyn viser Husseini mens han sitter i en sofa med en kvinne på hver side. Den ene er identifisert som hans sekretær. Den andre skal være kvinnen som henvendte seg til Shabaneh for hjelp, skriver det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press.

Under samtalen skal Husseini ha uttalt seg krenkende om den avdøde PLO-lederen Yassir Arafat, og president Abbas karakteriseres som «en fyr som mangler karisma».

Inviterer til sengs

Senere i opptaket viser det seg at Husseini prøver å fange kvinnenes oppmerksomhet ved å poengtere sin egen makt og posisjon.
 
– Vil du ha et dekret? Vil du jeg skal utstede en ordre fra presidenten?, spør han en av de kvinnene.

Deretter gjør Husseini seg klar til sengs, mens han venter på kvinnen.
Like etter kommer Shabaneh inn i rommet sammen med tre andre menn og overrasker Husseini. Husseini kommer seg raskt ut av sengen og kler på seg.

– Lover å avsløre sannheten

Etter at videoen som er over ett år gammel, lekket ut i forrige uke, har presidentens stabsjef ikke vist seg offentlig. I helgen skulle han ha deltatt i et aktualitetsprogram på palestinsk fjernsyn. Men stabsjefen møtte ikke opp.

I stedet måtte TV-verten lese opp en uttalelse fra ham, der han hevdet seg utsatt for en konspirasjon iscenesatt av israelere og palestinere som ønsker å sverte president Abbas.

– Jeg lover å avsløre hele sannheten, sa Husseini i pressemeldingen.

Samtidig advares det mot at Husseini er blitt utsatt for en svertekampanje, og det israelsk fjernsyns publisering av bildene karakteriseres som ”lynsjing”.

Tayeb Abdel Rahmin, som er en av presidentens seniorrådgivere, omtaler bakmannen Shabaneh som en som ble sparket for over to år siden, fordi han jobbet med Israel.

Etter Yassir Arafats død i 2004, fikk Shabaneh i oppgave av Abbas å etterforske korrupsjon, forteller han til Channel 10. Han skal imidlertid ha blitt ignorert av Abbas, da han la fram bevis for at det pågikk massiv korrupsjon.

Må gå av

Det ikke-statlig palestinsk on-line nyhetsbyrået Ma’an, som holder til på Vestbredden, skriver i sin leder at Husseini bør gå av.

– Dette er pinlig for palestinske myndigheter, for folket vårt og for våre familier, mener Ma’ans sjefredaktør.