Orkan vil ramme Haiti-flyktninger

Utlendingsdirektoratet (UDI) slakter Politiets Utlendingsenhet for måten alderssjekk av flyktninger gjennomføres.
Foto: Flickr/US Air Force
Hundretusener av flyktninger bort fortsatt i enkle telt eller presenninger etter jordskjelvet for snart et år siden. Hjelpeorganisasjonen CARE frykter nå at liv vil gå tapt når orkanen "Tomas" rammer øystaten.

Etter å ha blitt rammet av jordskjelv og kolera forbereder Haiti seg nå på orkanen “Tomas”, skriver CARE på sine nettsider, care.no.

Uværet forventes å bringe med seg kraftig vind og regn. På grunn av avskoging er mange deler av Haiti også utsatt for jord- og leirras og oversvømmelser.

– Vi er bekymret for sikkerheten til familiene som fortsatt bor i flyktningleirene. Disse menneskene har ikke noe annet sted å dra, så vi må hjelpe dem der de er, sier generalsekretær i CARE, Marte Gerhardsen.

Viktig å hindre koleraepidemi

Når orkanen rammer Haiti vil det føre til at flere mennesker må flykte. Her er det viktig å demme opp for spredning av kolera, ifølge Gerhardsen.

– Over én million flyktninger oppholder seg provisoriske flyktningleire i Port-au-Prince. Et utbrudd av kolera i dette området vil være katastrofalt. Å sikre at innbyggerne fortsatt får rent drikkevann når stormen kommer vil derfor være vår første prioritet, sier hun til care.no.