Avslag trekkes tilbake

Gamu Nhengu imponerte mange under elimineringsrundene i britiske X-Factor. Nå kan også britiske innvandringsmyndigheter sørge for at hun og familien får bli i landet etter først å ha avslått visumsøknaden.
Foto: youtube
Tidligere realityshowdeltaker Gamu Nhengu får kanskje bli i Storbritannia likevel.
0Shares

Britiske myndigheter har nå reversert avslaget på familien Nhengus visasøknad.

18-åringen, er opprinnelig fra Zimbabwe, men har bodd i Clackmannanshire i Skottland i flere år. I år kom hun nesten helt til finalerunden i britiske X-Factor, selv om hun var manges favoritt i utslagsrundene. Nå kjemper hun og familien en annen kamp; for å bli boende i Skottland.

Familiens advokat Frances Farrel sa etter høringen da det ble avgjort å reversere avslaget at familien er fornøyde. De håper at de kan få fortsette å være i Storbritannia, sier han til BBC News.

Kunne blitt tvangsreturnert

I oktober skal familien ha blitt bedt om å forlate Storbritannia frivillig, ellers ville de bli tvangsreturnert til Zimbabwe. Familien fikk mye offentlig støtte, og X-faktor dommer Simon Cowell skal ha stilt sine advokater til disposisjon for familien, selv om han ikke skal ha kjent til Nhengu-familiens situasjon da Gamu deltok i programmet.

Det ble også laget en egen facebook-aksjon, der over 250 000 fans skal ha skrevet under på en protest mot å sende Nhengu ut av landet.