Vil skrive “sanne” historiebøker

Bevegelsen Tea Party har siden starten hatt Obama og hans politikk som skyteskive. Nå går man også løs på historieundervisningen, som man mener er altfor fokusert på behandlingen av svarte og urinnvånere. Foto: Flickr.com/M. Shoakena.
Tea Party-bevegelsen i USA er lei av oppdiktet kritikk av landets historie, melder dagbladet.no. 

Tidligere denne uka presenterte medlemmene av Tea Party-bevegelsen i Tennessee forslag til flere lovendringer de ønsker å se gjennomført i 2011.  

Et av forslagene går ut på å endre hvordan amerikansk historie blir undervist. De ønsker gi studenter en opplæring i «sannheten» om USA, skriver dagbladet.no.

Fokus vekk fra slaver og urinnvånere

Tea Party er lei av at amerikansk historie stadig assossieres med slaveri og dårlig behandling av USAs urinnvånere. Nå ønsker man seg en historie som heller fremhever det utsøkte arbeidet til de amerikanske landsfedrene, noe som vil innebære en omskriving av historien til slaver og indianere for at skildringene fra minoriteter ikke skal overskygge erfaringene eller bidragene fra USAs grunnlovsfedre eller majoriteten av borgerne, skriver Nettavisen. 

– Vi vil gjennomføre dette ved å endre på skolenes læreplaner, og endre på utvalgte kapitler i lærebøkene, heter det i et skriv fra Tea Party.

Forsømmelse og direkte vrangvilje har forvrengt historieundervisningen, og USAs karakter, fastslår talsmenn for bevegelsen.

– Vi ønsker å pålegge studentene i Tennessee en undervisning i sannheten om vår nasjons historie og egenart ved USAs styresett, heter det i et skriv fra partiet.