Nordmenn på anti-muslimsk markering

Ytterliggående virkemidler: venstresiden og muslimer utpekes som fiendene til hatgruppene på ytre høyre i Norge, som ellers i Europa
Foto: flickr.com/PD Images
Flere tusen var med på marsjen som markerte motstand mot islam. Med på markeringen var søsterorganisasjoner fra Sverige, Danmark og Norge, melder tv2.no.
0Shares

Norske Remi Huseby la ikke skjul på at han var i England for å demonstrere mot islamisering av Europa. 

– Jeg er her for å vise min motstand, og at vi har veldig god kontakt med andre grupper i Europa, sa han til tv2.no

Halvparten meldte avbud
Det var  ventet at opp mot 7000 ville ta del i protestmarsjen den nasjonalistiske organisasjonen English Defense League – Den engelske forsvarsligaen – arrangerte forrige lørdag, men etter massiv forhåndsomtale og stort politioppbud møtte bare 2500 opp, melder Nettavisen.

Mens EDL-tilhengere samlet seg i én del av byen, deltok ytterligere tusenvis i en motdemonstrasjon i nærheten. Lørdag ettermiddag gikk det midlertidig rolig for seg på begge fronter.

Skaper økt spenning
EDL ble dannet etter at en liten gruppe islamister holdt opp plakater med budskap som at «britiske soldater måtte ende i helvete» under en markering for hjemkomne soldater fra krigen i Afghanistan. Lokale muslimske ledere i Luton advarer mot å sette store folkegrupper i bås.

– EDL har stor innvirkning på folk i Luton. Spenningen mellom de ulike miljøene er i ferd med å øke. Det muslimske miljøet er under stort press og føler det har blitt EDLs hovedmål, uttalte talsmann Fiyaz Mughal til The Guardian.