Regjeringen i Pakistan går av

Kunngjør en ny og "slankere" regjering i Pakistan: statsminister Yousuf Raza Gilani.

Statsrådene i Pakistans regjering har i dag gått av som en del av en plan for å redusere offentlige utgifter, skriver Radio Free Europe.

Ifølge talsmenn for myndighetene har statsminister Yousuf Raza Gilani planer om å kutte antall statsråder med rundt en tredjedel. Føderalregjeringen, med sete i Islamabad, har dusiner av statsråder og ministre og regnes som en av de største regjeringsforvaltninger på verdensbasis.
Hardt presset
62 ministrene og juniorministre har til sammen nå trukket seg etter formidabelt press fra det viktigste opposisjonspartiet Pakistan Muslim League-Nawaz (PML-N). Avgangene har blitt tolket som en forsonende gest fra den sittende regjeringen, som er i mindretall, og som har godtatt kravet i håp om å holde den politiske situasjonen i landet stabil.
Statsminister Gilani ventes å kunngjøre en ny regjering snart. Ifølge pakistansk tv takket han de nå avgåtte ministrene for en god innsats.

– Sammen har vi styrt denne nasjonen i en vanskelig tid på en bærekraftig og vellykket måte, uttalte han til den nasjonalt dekkende tv-satsjonen PTV.