Iran hjelper al-Qaeda

Iransk revolusjonsgarde marsjerer i gatene i hovedstaden Teheran. En fersk etterretningsrapport hevder nå at det finnes forbindelse mellom deler av garden og terrornettverket Al-Qaeda.
Foto: Habed Samer
Kan i hemmelighet ha ha fått en ny og svært sterk støttespiller.
0Shares
Etter at Osama bin Laden ble skutt og drept mandag i et villakompleks i Abbottabad, har verden spurt seg hva som vil skje med al-Qaeda. Ifølge et amerikansk kongresspanel mangler det imidlertid ikke på mektige støttespillere, skriver Dagbladet
Kongresspanelet har utgitt en fersk rapport som fastslår at at al-Qaeda har svært nære bånd til Irans revolusjonsgarde, kalt al-Quds. Rapportens forfatter, Michael S. Smith hevder Iran i det stille har dannet et sterkt, operativt samarbeid med nøkkelledere i al-Qaida.
– Forholdet er blitt dannet for å kontre amerikansk innflytelse i Midtøsten og Sør-Asia. Gjennom samarbeidet, vil Iran antakeligvis også hjelpe al-Qaida med å mobilisere terrorister som kan gjennomføre angrep mot USA og våre allierte, via støtten som skal til for å utvide al-Qaidas operasjonelle rekkevidde, heter det i rapporten.
Kan bli kostbart
Smith sier også til AFP at et medlem av Kongressens etterretningskomité sier at interessen for denne koblingen er økende i etterretningssamfunnet.
– Hvis Irans bånd til al-Qaida ikke blir undersøkt, kan det koste USA og våre allierte dyrt, sier Smith i rapporten.