Israel advarer Norge

 
Foto:Ein Gedi
– Norge bør verken støtte palestinerne med penger eller stemme i FN for at de får sin egen stat. Da vil Norge få problemer i Israel, sier tidligere FN-ambassadør og rådgiver for statsminister Benjamin Netanyahu, Dore Gold.
0Shares
Selvstyremyndighetene i Palestina kommer til å be FN om å stemme for opprettelsen av en selvstendig palestinsk stat, melder NRK. 
Planen nå er å bringe saken til FN og la generalforsamlingen stemme for eller mot opprettelsen av en palestinsk stat – slik den gjorde i november 1947 da generalforsamlingen stemte over om jødene skulle få sitt eget hjemland.
Norsk Palestina-hjelp er avtalebrudd
Israel, som nå jobber på diplomatisk høygir, advarer palestinernes president Mahmoud Abbas mot å ta skrittet med å be FN om å anerkjenne en palestinsk stat. Også Norge advares mot å støtte en slik handling.
– Norge har signert Oslo 2-avtalen. Avtalen sier at ingen av partene kan endre statusen på Vestbredden og Gazastripen utenom ved forhandlinger. Om Norge bryter avtalen og stemmer for en palestinsk stat i FN i september, blir dette svært skadelig for Norge og Norges rykte hos det israelske folk, sier Gold til NRK.
Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK, utover at de sier Norge fortsatt står fast på en tostatsløsning.