– Vi var redde for å ta opp innvandring

Tar selvkritikk: BBCs dekning av innvandring og andre sensitive temaer har vært for svak, sier direktør Mark Thompson
Foto: Wikimedia Commons
- Frykten for å bli oppfattet som støttespillere for en høyrevridd agenda gjorde at vi lenge unngikk temaet innvandring, sier Mark Thompson, direktør for den britiske statskanalen BBC.
0Shares

Media generelt i England var lenge varsomme med å berøre temaet innvandring, mener Thompson. Den viktigste grunnen til denne tilbakeholdenheten var frykten for å gi støtte til en bestemt politisk agenda, sier han ifølge The Daily Mail.

Han sier han langt fra er stolt over å ha behandlet enkelte temaer som tabu, men at kanalen nå har tatt grep og blitt mer balansert i dekningen av omstridte spørsmål.

– Under valgkampen i fjor var det ingen av partiene som snakket om innvandring, men vi lagde flere saker knyttet til dette temaet likevel. Grunnen var at en betydelig del av våre seere og lyttere ga oss beskjed om at dette var et temaet som opptok dem. Det er vår plikt å ta opp temaer som publikum mener er viktig, også når det dreier seg om sensitive temaer som er vanskelig å behandle på en korrekt måte, sier han.

Kritisk rapport
En rapport fra 2007 viste at BBCs dekning av blant annet innvandring og EU-skepsis hadde vært mangelfull. I rapporten ble det hevdet at kanalen så på disse temaene som truende for sin trygge, liberale selvforståelse, og at kanalen hadde bedrevet selvsensur når det gjaldt temaer som ble oppfattet som ubehagelige.