Kritiserer dansk politi

Får kritikk: dansk politi er under søkelyset etter at man lot en en kjent høyreekstremist slippe unna til Russland, hvor vedkommende nå driver med våpentrening.
Foto: flickr.com
Dansk politi får krass kritikk for å ikke ha fulgt opp en kjent høyreekstremist som nå har reist til Russland for våpentrening.
Talsmann for Danmarks Nationale Front, Lars Agerbak, ble i januar varetektsfengslet i tre uker etter at politiet fant bombeoppskrifter og kjemikalier i kjelleren hans. Men saken ble ikke fulgt videre opp. 
Nå er han i Russland og får våpentrening av den ekstreme gruppen Slavic Union, skriver Berlingske Tidende. Gruppen er forbudt i Russland og har tatt på seg ansvaret for flere drap på advokater, journalister og politimenn.
Kritisk
Tom Behnke, poltiker for det konservative partiet, er kritisk til fremgangsmåten.
– I lys av hvor alvorlig den er, er jeg overrasket over at man ikke er ferdig med denne saken. Jeg vil ta det opp med justisministeren, sier han.
Nordsjællands politi, som har ansvaret for saken, avviser imidlertid kritikken.
– Saken er stor og krever mye etterforskning. Jeg håper at en juridisk vurdering vil være klar i august. Mer kan jeg ikke si, sier Henrik Blichmann i Nordsjællands Politi til Berlingske Tidende.