Royal Navy utestenger ikke høyreradikale sympatisører

To seilere i Royal Navy har blitt avslørt for politisk vervevirksomhet for den høyreradikale Gruppen "Generasjon Identitet". Seilerne får likevel forbli i grenen Illustrasjonsfoto av britiske marinesoldater.
Foto: Flickr/Ronnie Macdonald
To seilere, som begge støtter den høyreradikale gruppen "Generasjon Identitet" får fortsette i jobben.
0Shares

To seilere i Royal Navy (den britiske marinen) kommer ikke til å få disiplinærsak rettet mot seg etter å ha drevet med politisk vervearbeid for den høyreradikale gruppen Generasjon Identitet, melder The Independent.

Generasjon Identitet har blant annet gått for repatriering av ikke-vestlige innvandrergrupper, og gruppens ideologi knyttes til terrorangrepet Christchurch i mars 2019.

Seilernes identitet ble gjort kjent i britisk presse etter gravejournalistikk fra The Independent, hvor en av journalistene gikk i dekning som marinerekrutt. Som følge av avsløringen lovet Royal Navy en granskning, men som ennå ikke er blitt gjennomført. Mennene får fortsette i tjeneste, samtidig som de har blitt henvist til regjeringens program for ekstremismebekjempelse.

Ideologisk fellesskap

Gravejournalisten fra The Independent forteller om utstrakt vervevirksomhet, og ideologisk fellesskap blant mange av seilerne.

– En av mennene rekrutterte den andre. Sammen startet de å rekruttere innad i gruppen. En av mennene fortalte meg om at offisere har visst om medlemskapet hans i Generasjon Identitet, og at alle deler de samme politiske holdninger.

Overfor The Independent ønsker ikke Royal Navy å kommentere enkelthendelser, men fastslår at de ser på saken.

– Ekstremistisk ideologi er i strid med verdiene til våre væpnede styrker, og vi ser alvorlig på påstandene som er fremmet.