IMF: Afrikas største økonomiske fall på 50 år

kongo
IMF skal gi 115 milliarder kroner til finansieringstiltak og gjeldslette til 32 land sør for Sahara.
Foto: Pixaby
Afrikanske land sør for Sahara er på vei mot sin største økonomiske nedtur på minst 50 år på grunn av koronakrisen, ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF).

Regionens økonomi kommer til å krympe med 1,6 prosent i år, ifølge IMFs prognose.

– Muligheten for at veksten kan trekke seg ytterligere sammen er fortsatt høy, sier Abebe Aemro Selassie, IMFs leder for afrikansk utvikling.

– Ingen land kommer til å slippe unna. Denne krisen er uten sidestykke og krever kraftig og besluttsom støtte fra verdenssamfunnet, sier han.

IMF skal gi 115 milliarder kroner til finansieringstiltak og gjeldslette til 32 land sør for Sahara som allerede har bedt om hjelp, opplyser han.

WHO-sjefen bekymret over utviklingen i Afrika

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ser med bekymring på utviklingen i Afrika, der antallet koronarelaterte dødsfall har økt med 60 prosent den siste uka.

– De reelle tallene er trolig langt høyere som følge av manglende testing, sier WHO-sjefen.

Bare 20.000 av de 1,2 milliarder menneskene som lever i Afrikas 54 land, har hittil fått påvist koronasmitte, og det er bare meldt om drøyt 1.000 dødsfall.

Nigeria, som har 200 millioner innbyggere, har testet under 7.000, og mørketallene antas derfor å være høye. Det samme er trolig tilfellet i land som Etiopia, der bare 6.200 av landets rundt 100 millioner innbyggere er testet.

WHO skal nå bistå afrikanske land med å trappe opp testingen og vil i neste uke bidra med 1 million testsett, opplyser Tedros.