Folk flest om Hellas-krisen

Hellas- en gammel storhet i en nåværende dyp politisk og økonomisk krise.
Foto:flickr.com
Hellas står overfor store utfordringer som i disse dager har satt alle EU-landene i sving. Fremtiden er høyst usikker. Landets ledere har vært uansvarlige, mener folk Utrop har snakket med. 
0Shares

Utrop stilte folk på gata i Oslo disse spørsmålene: 
Hva tenker du om situasjonen i Hellas? Og hva synes du om at landet nå må ta i mot EUs krisepakke?

Det er som en sa; en tigger har ikke så mye valg.

Abed al-Karim
Foto : Siri Hardeland
Marian Pudimat
Foto : Siri Hardeland
Delali Setenu (21):
Jon Arne Valen
Foto : Siri Hardeland
– Det føles urettferdig om vi skal måtte lide for noe vi ikke har ansvar for. Nå er vi jo ikke medlem i EU, noe som vi ser er bra nå. 
Daniel Setenu
Foto : Siri Hardeland
– De har egentlig ikke noe valg. Jeg tror den krisepakken er deres eneste sjanse. De burde være smartere med hvordan de bruker pengene nå. 
Abed al-Karim (57):
– Det er en farlig situasjon, som kan ramme hele Europa. Norge har heldigvis kapasitet til å takle en slik situasjon om det skulle bli verre. 
– Jeg tror landet vil stabilseres av det. De får gjeld, men det blir ro i landet. 
Jon Arne Valen (42):
– De bør kanskje trekke seg ut av EU. De har vært uærlige og må ta ansvar for det selv. Men skaden er allerede skjedd, det blir tap uansett.
– Det er som en sa; en tigger har ikke så mye valg.
Marian Pudimat (23)
– Det er vanskelig å finne en løsning. Nå har det gått så langt at man ikke lenger vet hva man skal tenke om det. Hele ideen med EU var lite gjennomtenkt og det ser man resultatet av i dag. 
– Landets ledere har vært uansvarlige. Jeg mener grekerne må anstrenge seg ekstra for å rette opp gamle feil når de tar i mot pakken.