64 skadd etter granatangrep i Belgia

To av de arresterte etter granatangrepet i Liege er her avbildet av en øyenvitne på sin IPhone.
foto: pic.twitter.com/g6WFN1wi/Ruben Smit
Belgisk politi har sperret av sentrum av byen Liège etter et granatangrep. To av de antatte gjerningspersonene har mistet livet.
0Shares

Avisen Het Laatste Nieuws skriver at to av de antatte gjerningsmennene selv ha mistet livet i eksplosjonene. Angrepet skjedde i 12.30-tiden og skal ifølge offisielle tall ha ført til at 64 personer er skadd. Ifølge de samme kildene skal både maskingevær og granater ha blitt brukt under angrepet. 

En talsmann for myndighetene sier granatangrepet skal ha vært et ledd i et forsøk på å hjelpe en person å flykte fra rettsbygningen i byen. En av de to som har mistet livet skal ifølge myndighetene ha blitt identifisert som Nordine Amrani. Amrani skal ifølge belgiske medier ha blitt dømt til 58 måneders fengsel for ulovlig våpen- og narkotikahandel.

En 40 år gammel kvinne som skal ha kastet en av granatene i folkemengden er også drept. Hun skal ha antageligvis blitt skutt av politiet eller ha begått selvmord, ifølge Het Laatste Nieuws.

Kaos og panikk

En talsmann for de lokale myndighetene i Liege sier til avisen Le Nouvel Obserateur at eksplosjonene i kjølvannet av angrepene førte til full panikk.

– Vi vet at det skal ha vært opptil fire eksplosjoner på Place Saint-Lambert, som ligger midt i storbyen Liege. Tilstanden i byen er kaotisk, sier Hege Moe Eriksen, NRKs korrespondent i Brussel.