Angrep mot Telenor i Pakistan

En Telenor-franchise ble angrepet i dag i byen Karachi (bildet) i Pakistan. To personer er meldt omkommet
Foto: Wikimedia Commons
To ansatte i en Telenor-butikk ble drept i et antatt terrorangrep tidligere i dag.

Det er Aftenposten som melder om angrepet.

– Det var fem ansatte i butikken. Attentatmannen skjøt to av dem, to pakistanske menn, sier Raja Ulfat i Karachi-politiet til Aftenposten. To andre ansatte ble skadet og ligger på sykehus.

Politiinspektøren mener angrepet må karakteriseres som en terrorhandling. Til Aftenposten sier han at angriperen så ut som han tilhørte Taliban. Han var iført afghanske klær.

– Vi antar at bakgrunnen kan være de omstridte karikaturtegningene, men dette er ennå uvisst, etterforskningen må vise om det stemmer, sier Raja Ulfat.

Tente på

Attentatet var profesjonelt utført, skriver Aftenposten.

– Angriperen gikk inn i butikken, løsnet skuddene som drepte de to mennene og helte deretter en flaske bensin over bord og datamaskiner. Så tente han på og sprang ut av butikken. Det hele var over på 23 sekunder, sier politimannen.

Informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor bekrefter hendelsesforløpet der to ansatte ble drept og to skadet. Nå vil Telenor gå gjennom sin sikkerhetsplan, forteller han.

I Karachi er trusselsituasjonen spesielt uoversiktlig, ifølge Kvalheim. – Det er for tiden en av landets mest voldsutsatte byer, med ran og væpnede aksjoner i mange former.

Kvalheim vil ikke spekulere rundt motivet for angrepet.