Bør skamme seg: Det mener innsenderen om statssekretær Pål K. Lønseth (Ap).
Marianne B. Berning i Barnas Venner Haugesund mener statssekretær Pål K. Lønseth ikke forsvarer barns rettigheter. Les hennes leserinnlegg her!
0Shares
Latest posts by Marianne B. Berning, Barnas Venner Haugesund (see all)

I et intervju med TV2 21. desember uttaler du deg om en utkastelsessak som omhandler Roaa (9), Rahaf (8) og Malik (4) år fra Haugesund. Barna ble for en måned siden revet ut fra trygge omgivelser i hjembyen Haugesund, fra byen og lokalmiljøet hvor de har bodd i hele sitt liv. For å bli sendt til Jordan, et land de aldri har besøkt, et land hvor de to minste barna som er statsløse, enda ikke har fått tilgang til barnehage, skole og helsevesen. I tillegg snakkes det et språk som barna behersker dårlig.

I en kommentar til åtte år gamle Rahafs bønn til Justisminister Faremo om å få komme hjem til Haugesund uttalte du at barna ble kastet ut for de oppholdt seg ulovlig i Norge. Du legger med dette elegant skylden for opprivelsen fra hjemby og venner over på foreldrene. Skam på deg! Det du unnlater å si er at barna i forkant av dette har opphold seg lovlig i Norge i syv år. Dette med din velsignelse.

At foreldrene tar det valget som den norske stat ikke velger å ta, det å sette “hensyn til barnas beste” foran en regulert asylpolitikk, det unnlater du å si. Skam på deg! Du unnlater også å nevne FN er sterkt kritisk til at barnas beste ikke blir tatt hensyn til i Norge, og at vi derfor i dag har 400 barn som har særlig tilknytning til Norge som lever i frykt for å bli vekket opp av midt på natten, og lide samme skjebne som Roaa (9), Rahaf (8) og Malik (4).

Skam på deg Lønseth, for at du ikke forsvarer våre barn.