Ingen halal-servering til jobblunsjen

Ikke tillat i jobbkantinene i det britiske parlamentet: halalslaktet kjøtt.
Foto: Sandy Austin
Storbritannias parlament avviser kravet fra enkelte muslimske politikere om å få servert halalkjøtt i parlamentskantinene.
0Shares
Parlamentsmedlemmene har blitt fortalt at de kan ikke ha kjøttet slaktet i tråd med islamsk tradisjon fordi metoden føles støtende for ikke-muslimske politikerkollegaer, skriver nettstedet faithfreedom.org.
Flere av politikerne har reagert negativt på at de 23 kantinene tilknyttet parlamentet skal ha servert kjøtt som ble forsikret å være halal, men som egentlig ikke var det i utgangspunktet.
Vanligere
Bruk av halalkjøtt blir stadig vanligere i landet. En artikkelserie i avisen The Mail on Sunday kunne vise til at skoler, sykehus og restauranter, samt store dagligvarekjeder som Waitrose, Sainsburys, Tesco, Somerfield og Coop solgte og serverte kjøtt slaktet etter islamsk tradisjon.

For å avklare polemikken bekreftet en talsmann for Overhuset og Underhuset overfor The Mail on Sunday at halalbaserte produkter ikke ble servert i sine restauranter.

Føler seg lurt

Labour-politikeren Nazir Ahmed er den eneste muslimske politikeren fast sete i Overhuset, og dermed også kjent under tittelnavnet Lord Rotherham. Ahmed, som er født i Pakistan, men også er britisk statsborger, sier seg alt annet enn glad over situasjonen.
– Jeg føler meg lurt og tror et halalalternativ til matserveringen bør gjøres tilgjengelig, uttalte han seg resolutt til The Mail on Sunday.