Nektes rom på hosteller

Flere hosteller i Puerto Natales i Chile har begynt å nekte israelere adgang etter at en det ble kjent at en israelsk turist er anklaget for å ha stått bak brannen i nasjonalparken Torres del Paine.
Foto: Benjamin Dumas
Israelske turister føler chilenernes vrede etter bekreftelsen om at en israeler kan ha stått bak brann i populær nasjonalpark.
0Shares
Nasjonalparken Torres del Paine sør i Chile har i snart over en uke vært stengt for turister på grunn av en omfattende skogbrann. Parken, som dekker hele 1810 km2 og er hjem til både 25 pattedyrarter og svært variert vegetasjon, regnes som en nasjonalskatt blant chilenerne og er et populært reisemål blant utenlandske turister. Brannen dekker nå over 12000 hektarer, og står fortsatt under slukking. 
For et par dager siden ble en 23-årig israelsk turist arrestert for uaktsom oppførsel, brannstifting og for ikke å ha varslet det lokale politiet og brannmannskapene. 23-åringen antas å ha prøvd å bli kvitt skitten toalettpapir i sin leir og ikke greid å få kontroll over flammene, ifølge politirapportene, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Kollektiv straff

Nå melder også radiokanalen Bio Bio om at fire hosteller i byen Puerto Natales, som ligger nærmest nasjonalparken har begynt å stenge dørene for israelske turister.

– Skilt skrevet på engelsk, med teksten “vi tar ikke imot israelere” har begynt å dukke opp flere steder, skriver biobiochile.cl.

23-åringen, som er tidligere reservist i den israelske hæren, har i et intervju med israelsk radio benektet all straffeskyld. 
– For meg er det viktig å få frem min uskyld. Jeg, og andre israelere, blir gjort til syndebukker, mener han.
Turisten kan få opptil to måneders fengsel og en saftig bot hvis han blir funnet skyldig , ifølge Associated Press.