Siktes for Twitter-rasisme

Utsatt for hets: eks-fotballproff og nåværende sportsjournalist Stan Collymore (t.v) fikk Twitter-siden sin overøst med hets og rasistiske kommentarer etter å ha uttalt seg offentlig om Suarez-saken.
Foto: Simon Scott
En 21-årig student er nå arrestert etter å ha kommet med svært grove uttalelser på nett om den tidligere Nottingham og Liverpool-spilleren Stan Collymore.
0Shares

Eks-Premier League-profilen, som nå jobber som kommentator i sportsradiostasjonen Talksport var dem som har uttalt seg tydeligst i forbindelse med rasismesakene mot John Terry og Luis Suarez som har preget nyhetsbildet siste tiden.
– Uansett hvem vi heier på, skal vi ikke tolerere eller forsvare rasistisk hets, uansett hvem som kommer med det, eller hvilket lag de spiller for. skrev Collymore på sin Twitter-konto.
Svart på hvitt, bokstavelig talt: fotofaksimilen som viser den svært grove rasehetsen som ble skrevet til Talksport-journalist Collymores Twitter-profil. Enkelte av innsenderne sto frem med fullt navn.
Foto : twitter.com
Collymores engasjement førte til grovt tilsvar fra enkelte fotballsupportere. Blant annet fra en 21-årig jusstudent fra Newcastle som kom med følgende melding:
– Gjør oss en tjeneste, Stan, og gå og heng deg som Gary Speed gjorde, vær så snill. Ok, negrito?
Tidligere Wales-trener Gary Speed tok livet av seg tidligere i høst, mens negrito (lille neger) er ordet Luis Suarez skal ha brukt i krangelen med Patrice Evra.
Siktet
21-åringen ble arrestert i løpet av helgen og formelt siktet for rasistisk hets, ifølge the Daily Mail. I tillegg har han fått twitter-kontoen stengt. 
Ifølge talsmenn for Northumbria-politiet skal 21-åringen møte opp til avhør 23. januar. Universitetet i Newcastle sier de nå vil samarbeide fullt ut med politiet for å få en avklaring.
– Vi vil tolerere ingen form for rasistisk oppførsel fra noen av våre ansatte eller studenter, og har strenge disiplinære tiltak for slike overtramp, sier en talsmann for universitetet til Skysports.