Fem europeiske turister drept i Etiopia

Ikke fullt så fredelig: området rundt vulkanen Erta Ale i Afar-regionen i Etiopia regnes som landets mest urolige. Flere væpnede bander holder til i området, og utenlandske turister må ofte ta sine forholdsregler. Nylig ble fem europeere på besøk i Afar skutt og drept av en slik bande.
Foto: Jean Filippo
To tyskere, to ungarere og en østerriksk statsborger skal ha blitt skutt av en væpnet bande, ifølge etiopiske myndigheter.
0Shares
Turistene skal ha blitt skutt av den væpnede banden i nærheten av Erta Ale-vulkanen i Afar-regionen nord i landet, skriver The Guardian.

–  Vi vet at angrepet er blitt gjennomført av ukjente væpende menn og at fire andre utenlandske statsborgere er blitt kidnappet. To andre turister til ble alvorlig skadet og fraktet til nærmeste

sykehus for nærmere undersøkelse, sier Simon Bereket, talsperson for den etiopiske regjeringen.
Utlendinger som normalt reiser til Afar-regionen er forskere, hjelpearbeidere og turister. Sistnevnte besøker geografiske underverker som ørkenen og Afar-riften i Danakil, samt vulkanen i Afar. Regionen, som grenser til nabolandene Eritrea og Djibouti, er regnet som en verdens mest ugjestmilde. En stor del av terrenget, særlig rundt riften i Danakil, ligger under havnivå og temperaturene kan komme i opptil 50 varmegrader om sommeren. Grensevaktholdet er til tider usikkert og uoversiktlig, og ulike væpnede grupper befinner seg i området.

Beskylder Eritrea
Forholdet mellom de to nabolandene har vært veldig anspent og dårlig siden krigen i 1998-2000, hvor mer enn hundre tusen soldater mistet livet. Bereket beskylder eritreiske myndigheter for å stå bak angrepet for å ødelegge for Etiopia og for landets turistindustri.

– Vår etterretning viser at Eritrea under bordet bevæpner og gir pengestøtte til ulike terrorgrupper som opererer i Afar-regionen og grenseområdene, sier han til The Guardian.

Eritreiske myndigheter har på sin side avvist anklagene som “fullstendig grunnløse”.

– Etiopias påstander er fabrikerte og en patetisk løgn. Eritrea har ingenting å gjøre med noen av disse gruppene eller dette angrepet å gjøre, sa den eritreiske ambassdøren til den afrikanske unionen, Girma Asmerom, til nyhetsbyrået Reuters.