Mississippi fjerner omstridt symbol fra delstatsflagget

Mississippi er den eneste delstaten i USA som har sørstatssymbolet som del av det offisielle flagget. Georgia tok det bort i 2003.
Kongressen i Mississippi vedtok søndag å fjerne det omstridte sørstatssymbolet i delstatens flagg.
62Shares

Det var bred tverrpolitisk støtte for å fjerne symbolet fra flagget til delstaten sør i USA. Den republikanske guvernøren Tate Reeves sier han vil skrive under lovforslaget, og delstatsflagget mister den offisielle statusen det har hatt så snart han gjør det.

Vedtaket ble først stemt gjennom i Representantenes hus med 91 mot 23 stemmer. Noen timer senere stemte Senatet med 37 mot 14 stemmer for lovforslaget.

Flagget ble endret for mer enn hundre år siden av politikere som var overbevist om den hvite rases overlegenhet. Endringen skjedde en generasjon etter at sørstatene tapte den amerikanske borgerkrigen.

Innvendingene mot delstatsflagget har økt den siste tiden i kjølvannet av protestene mot rasediskriminering i USA. I Mississippi er 38 prosent av befolkningen svarte, og flagget er i stor grad regnet som rasistisk.

Mississippi er den eneste delstaten i USA som har sørstatssymbolet som del av det offisielle flagget. Georgia tok det bort i 2003.

En kommisjon skal nå foreslå et nytt flagg som skal inneholde ordene «In God We Trust», og velgerne skal ta stilling til forslaget i valget i 3. november.