Macron og vestafrikanske ledere samlet på anti-jihadistkonferanse

Makron understreket likevel at alliansens nye taktikker har oppnådd «spektakulære resultat» og at viktige opprørsledere er blitt drept
Lederne i fem vestafrikanske land møtte Frankrikes president Emmanuel Macron for å diskutere tiltak mot jihadisme i Sahel-området i Vest-Afrika.
9Shares

Sammen med alliansepartner Frankrike, diskuterte lederne for Burkina Faso, Chad, Mali, Mauritania og Niger, den såkalte G5-gruppen, tirsdag i forrige uke strategier for å bekjempe jihadistgrupper i det såkalte Sahel-beltet i Vest-Afrika.

– Områder har blitt gjenerobret fra terroristgruppene og soldater omgruppert, sa Macron i etterkant av møtet, som tok plass Mauritanias hovedstad Nouakchott.

– Vi er overbevist om at seier er mulig i Sahel, og at den er avgjørende for stabilitet i Afrika og Europa, sa han.

Macron understreket likevel at alliansens nye taktikker har oppnådd «spektakulære resultat» og at viktige opprørsledere er blitt drept.

Konflikten brøt ut da Tuareg-separatister i 2012 begynte et opprør i Nord-Mali. Bevegelsen ble imidlertid raskt kapret av jihadistiske opprørere, og konflikten har siden spredt seg til Burkina Faso og Niger. Her har den ført til ytterligere uro mellom andre etniske og religiøse grupper.

Frankrike og FN har sendt tusenvis av soldater for å roe konflikten som har krevd livet til tusenvis av lokale soldater og sivile.