Åpner opp for “tredjekjønnede” identitetskort

 
Pakistan blir et av de første landene i verden som i sine offisielle dokumenter anerkjenner et tredjekjønn.
0Shares

Transkjønnede i Pakistan, bedre kjent under det kulturtradisjonelle navnet hijra, trenger ikke lenger å registrere sin identitet som mann eller kvinne etter å ha fått lovfestet rett til et tredje kjønnsalternativ, ifølge Hindustan Times.

Frem til nå har man i pakistanske identitetskort, førerkort og pass registert “mann” eller “kvinne” som kjønnskategori. Bestemmelsen kommer etter en fireårsprosess som nådde helt opp til pakistansk høyesterett.

Oppsiktsvekkende fremskritt

Landet, som regnes som et av de mer konservative i den muslimske verden, har gjort oppsiktsvekkende fremskritt når det gjelder enkelte seksuelle minoriteters situasjon. Blant annet prioriterer nye lovbestemmelser tredjekjønnede i jobbintervjuer.

– Før pleide politiet å banke oss opp på gaten og stjele pengene våre. I dag kan vi gå til de aller fleste politistatsjonene, føle oss respektert og at vi har rettigheter på lik linje med alle andre pakistanske borgere, sier Almas Bobby, talsperson for et kollektiv av tredjekjønnede i byen Rawalpindi, til Hindustan Times.