Strammer inn for spanjoler

Første skritt inn i Brasil: Sao Paulos internasjonale lufthavn er blitt en favorittdestinasjon for spanjoler på jobbjakt.
Foto: Martin Pool
Antallet spanjoler som kommer til Brasil for å jobbe på turistvisum har økt siste året. Nå tar brasilianske myndigheter grep for at færre skal komme til landet.
0Shares

Krisen i Spania gjør at stadig flere, særlig unge, reiser til den voksende økonomien i Brasil for å finne seg jobb, skriver avisen El Mundo.

Nye offisielle tall fra de to landenes statlige statistikkbyråer viser en ny trend. Nå overgår antallet spanjoler i Brasil antallet brasilianske innflyttere i Spania. 100.000 spanske statsborgere er bosatt i Brasil, mens 80.000 brasilianere befinner seg for tiden i Spania. 

75 euro i dagsbudsjett

Ifølge El Mundo er det særlig unge spanjoler, som er en av de gruppene hardest rammet av krisen, som tar i bruk utvandringsmuligheten. I Brasil er det tross gode økonomiske tider knyttet bekymring til antallet nyankomne fra Spania som overtrer sin turistvisum, og går rett i jobb uten å ha søkt på ordentlig om brasiliansk arbeidstillatelse.

Nå tar regjeringen til Dilma Rouseff i bruk sterke virkemidler og strammer inn innreisereglene.

– Spanske statsborgere som kommer hit, må kunne påvise minst 170 reals (ca 75 euro) i dagsbudsjett for å kunne betale til sitt eget opphold. Vi vil også kreve at de har dokumentert forhåndsbetalt hotellrom eller et invitasjonsbrev attestert av slektning eller nær venn som bor i Brasil, sier en talsperson for brasilianske innvandringsmyndigheter ifølge nettavisen ISTOE.