Muslimsk skjønnhet truet på livet

Truet på livet: Shanna Bukhari mottok trusler etter at hun meldte seg på Miss Universe-konkurransen.
Foto: Skjermdump/Youtube.com
Shanna Bukhari mottok en strøm av trusler på nettet etter at hun meldte seg på Miss Universe-konkurransen i Storbritannia. Nå frykter hun for livet sitt. 
0Shares

Da Shanna Bukhari bestemte seg for å bli den første muslimen til å representere Storbritannia i en verdensomspennende skjønnhetskonkurranse, var hun forberedt på motbør, men ikke av et så massivt omfang.

– Jeg har fryktet for livet mitt, sier 24-åringen til The Guardian.

Angrepene skjøt fart forrige uke da Bukhari mottok den første dødstrusselen. Truslene har kommet fra flere hold, alt fra muslimer som mener hun trekker islam ned i søla, via rasister som hevder asiater ikke kan representere Storbritannia til feminister som mener skjønnhetskonkurranser er en hån mot kvinner.

Saken har fått fram at skiller fremdeles finnes.

Selv om den britiskfødte muslimen har opplevd fordommer før, er hun overrasket over hvor intense angrepene har vært.

– Saken har fått fram at skiller fremdeles finnes, at det er mangel på integrering og samhold mellom hvite og andre. Dette må vi ta tak. Jeg trodde min deltakelse i konkurranse ville bli godt mottatt, og jeg trodde aldri at jeg ville bli utskjelt på denne måten.

– Ekstrem tankegang
Bukhari beskylder de muslimske mennene som har vært ute etter henne for å ha samme type tankegang som folk som slår konene sine og forsvarer “æresdrap”. 

Men angrepet som sjokkerte Bukhari mest, kom sist tirsdag og hadde rasistisk innhold. Det førte til at hun stengte sin Facebook-profil. Men en venn av henne fikk senere tilsendt en rekke lenker til bilder av folk som har blitt drept for sine meninger og prinsipper.

– Hun ringte meg og ba meg være forsiktig.

Aldri alene
Shanna tar truslene om fysisk vold alvorlig og sørger for ikke å være alene, verken hjemme eller ute. Hun har også kontaktet et privat sikkerhetsfirma som beskytter henne når hun deltar på veldedighetsarrangementer for Joshua-stiftelsen, en stiftelse for barn med dødelige sykdommer. Hun er også bekymret for at noen skal prøve å gjennomføre et angrep på den britiske Miss Universe-finalen i Birmingham.

I semifinalen til konkurransen i mars mottok Bukhari flest stemmer fra publikum. Storbritannia har aldri vunnet Miss Universe-tittelen. Sjansene er nå økende for at Storbritannias første vinner også kan være landets første muslimske deltaker.