Republikanerne fordømmer antirasistisk organisasjon

Fra March on Washington i USA den 28. august 1963.
På sitt landsmøte har USAs republikanske parti vedtatt en resolusjon som fordømmer den antirasistiske organisasjonen Southern Poverty Law Center (SPLC).
46Shares

Organisasjonen, som overvåker høyreekstreme grupper og hvit makt-grupper, blir i resolusjonen kalt «en åpenbart partisk venstreekstrem organisasjon.»

Resolusjonen ble vedtatt over helgen av partiledelsen i Republikanernes nasjonalkomité (RNC) før landsmøtet som begynte mandag i Charlotte. SPLC har lenge vært i konservative gruppers søkelys.

«SPLC er en radikal organisasjon, og føderale myndigheter bør ikke anse organisasjonen som en legitim stiftelse som kan tilby presis informasjon til sikkerhetsmyndighetene,» heter det i resolusjonen. Det hevdes også at organisasjonen utgjør en trussel mot konservative grupper og stemmer.

– Resolusjonen er laget for å unnskylde Trump-administrasjonens historikk med å jobbe med personer og organisasjoner som bakvasker hele grupper med umenneskeliggjørende retorikk – deriblant Black Lives Matter-forkjempere, innvandrere, muslimer, og hele LHBT-fellesskapet, sier SPLC-leder Margaret Huang.

Foran landsmøtet vedtok RNC også resolusjoner som uttrykker støtte til den kontroversielle helligdagen Columbus Day, som fordømmer såkalt «cancel culture», og som uttrykker støtte til president Donald Trump.