Flere minoritetsbarn i USA

Overtar? Latinoene er den største og raskest voksende minoritetsgruppen i USA. Her er en gjeng argentinsk-amerikanere under den årlige "Hispanic Day"-paraden i New York.
Foto: flickr.com
For første gang fødes det flere svarte, latinamerikanske og asiatiske enn hvite babyer i USA, ifølge tall fra U.S. Census Bureau.
0Shares

Ved inngangen av av tredje kvartal i 2011 hadde 50,4 prosent av barna som ikke feiret sin første bursdag minoritetsbakgrunn. 49,5 ble også registert som “blandede”, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tallene gjør det klart at de neste generasjonene av amerikanere vil se ut annerledes enn i dag. I et valgår hvor etnisitet, fattigdom og innvandring har preget kampanjen vil disse nye tallene skape sterk debatt, er tonen fra flere av ekspertene.

Flere spansktalende

Særlig er det en voksende spansktalende befolkning i de sørlige statene som grenser Mexico som mange ser på med bekymring.

Enkelte mener likevel at det nye mangfoldet i USA må brukes positivt. Vanessa Cardenas, direktør for et prosjekt tilknyttet tenketanken Center for American Progress, sier tallene gjør det klart at USA får stadig nye impulser.

– Jeg ser at miljøene som vokser mest står overfor de største utfordringene i form av utdanningsbaserte- og sosiale gap. Hvis vi ønsker å lykkes, må vi investere i minoritetsbarna, sier Cardenas til Reuters.

Asiatere vokser nest mest

Funnene kunne vise at latinamerikanere var den største og raskest voksende minoritetsgruppen på 52 millioner, eller nesten 17 prosent av landets befolkning. Asiater var nest raskest voksende gruppen, med en økning på tre prosent til 18 millioner. Mer enn halvparten av alle bosatte i Hawaii, California, New Mexico, Texas og Washington, DC hadde også minoritetsbakgrunn.