Opptøyer mot innvandrere i Hellas

Partiaktivister fra det høyreekstreme Hrisi Avgi (Gyllent Daggry) var innblandede i de voldsomme opptøyene tidligere i dag i havnebyen Patras. Opptøyene skal ha startet etter at en papirløs afghaner skal ha knivstukket en lokal mann.
Foto: Wikimedia Commons
Innvandringsmotstandere støtte sammen med politiet etter et gatemøte mot innvandring i den greske havnebyen Patras for bare noen timer siden.
0Shares

Uroen ble utløst av at en afghansk mann er pågrepet og anklaget for drap på en lokal 30-åring. To andre afghanere er fortsatt etterlyst for drapet, som fant sted i helgen, melder NTB.

Ifølge vitner skal den lokale mannen ha kranglet med de tre afghanske papirløse etter at hunden hans hadde bitt en av dem.

Måtte bruke tåregass

Lokale beboere og medlemmer av det høyreekstreme partiet Gyllen Daggry samlet seg onsdag morgen utenfor en tekstilfabrikk der hundrevis av papirløse innvandrere bor. 

Politiet tok i bruk tåregass for å spre den sinte menneskemengden, som svarte med bensinbomber og knuste flasker. Minst tre personer ble skadd, og flere biler ble brent under uroen, ifølge NTB.

Flere arrester

Ifølge Athen-politiet har minst åtte politifolk blitt skadet under opptøyene.

– Vi har arrestert et opptil tjuetalls mennesker for grov vold og ordensforstyrrelser i den siste timen, sier en polititalsmann til det tyske nyhetsbyrået DPA.