Over 1.000 asylsøkere hentet ut av overfylte greske leirer

Blant de 139 som ble fløyet til Tyskland onsdag, var det 17 barn med alvorlige helseproblemer og deres nærmeste familiemedlemmer. (Illustrasjonsfoto)
Belgia, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg og Portugal har hittil i år tatt imot over 1.000 asylsøkere fra overfylte leirer i Hellas.
26Shares

Onsdag ble 139 asylsøkere fra den nedbrente Moria-leiren på Lesvos fløyet til Tyskland, og dette var ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) den 16. slike flytransporten fra Hellas i år.

1.066 asylsøkere er hittil hentet ut av overfylte greske leirer og sendt til andre europeiske land for å få sine søknader behandlet.

Blant de 139 som ble fløyet til Tyskland onsdag, var det 17 barn med alvorlige helseproblemer og deres nærmeste familiemedlemmer. Det var også 53 enslige mindreårige om bord i flyet.

– Vi er takknemlige overfor menneskene som hjalp oss i Hellas og vi skal aldri glemme dem. Vi snakker ikke tysk, men vi skal forsøke så godt vi kan å lære språket. Brødrene mine bor i Tyskland, og jeg gleder meg til å se dem etter så lang tid, sier syriske Lina Hussein som sammen med ektemannen og to sønner var om bord i flyet.

Statsminister Angela Merkel lovet for flere måneder siden å ta imot asylsøkere som har vært innkvartert i overfylte leirer på de greske øyene. Løftet omfatter 243 barn med medisinske behov og deres nærmeste familie.

Norge har lovet å ta imot 50 syriske asylsøkere fra Hellas, men statsminister Erna Solberg (H) og regjeringen har høstet bred kritikk for ikke å ville ta imot flere.