Tyskland på “utlendingstopp”, Nederland og Bulgaria på bunn

Har flest utlendinger i EU ifølge de nye tallene fra Eurostat: Tyskland og hovedstaden Berlin tiltrekker seg folk fra land både i og utenfor unionen
Foto: Claudio Castello
En ny rapport viser at 33 millioner utlendinger bor i EU, både fra land i og utenfor unionen. Tyskland har flesteparten av disse.

Tallene, utarbeidet av EUs offisielle statistikkbyrå Eurostat, gjelder for 2011. Statistikkene viser blant annet at Tyskland har flest antallet utlendinger både fra EU- og ikke-EU-land (37 prosent), mens Luxembourg og Kypros har flest utlendinger fra EU-land, skriver dutchnews.nl.

Hakk i hæl følger Spania (5,7 millioner eller 12 prosent),  Italia (4,7 millioner eller åtte prosent), Storbritannia (4,5 million eller sju prosent) og Frankrike (3,8 millioner eller seks prosent). EU-statene med færrest registrerte utenlandske borgere var Slovakia, Litauen, Polen og Bulgaria, hvor antallet var under to prosent.

Også Nederland, med knapt fire prosent har en av de laveste utlendingsandeler innenfor landets grenser.

Overraskende få utlendinger: av de 15 millioner som bor i Nederland er 673.000 personer registrert som “ikke-nederlendere”.
Foto : Claudio Castello

– Av de tilsammen 673.000 ikke-nederlendere kommer 334.500 fra et annet medlemsland i EU, noe som er to prosent av den totale befolkningen, og også lavere enn EU-gjennomsnittet på 2,5 prosent, skriver dutchnews.nl.

Innvandring gir flere utenlandskfødte

Statistikkene deler utlendingene i flere kategorier: de som har kommet i voksen i alder, og de som er født i landet, men har foreldre med en annen landbakgrunn.

– Vi ser at antallet utenlandskfødte personer overskreder antallet utenlandske statsborgere i nesten alle medlemsstatene, går det frem av rapporten.