– Frankrike vil bekjempe antisemittisme

 
Foto: idf-fotos
– Frankrikes jøder må vite at republikken vil gjøre alt som den kan for å beskytte dem og gi dem sikkerhet, og at dette er i alle franskmenns nasjonale interesse, sa Frankrikes president Francois Hollande (bildet) i en offentlig seremoni

Hollande sa dette da han sammen med Israels statsminister Binyamin Netanyahu deltok i en høytidelighet for å minne de fire jødiske ofrene for terrorangrepet på den jødiske skolen, “Ozar Hatorah”.

Angrepet ble utført av fransk-algireren Mohammed Merah. Før det hadde Merah drept tre franske soldater, noen av dem selv franskmenn med muslimsk bakgrunn, i to episoder.

Vil bekjempe antijødisk hat

– Vi er her for å ære ofrene for antisemittisme, rasisme og terrorisme, sa Hollande. Vi vil bekjempe ikke bare antisemittiske handlinger, men muntlig anti-jødisk hat, sa Hollande ifølge idag.no.

Henvendt til Netanyahu sa han at Israel var blitt opprettet etter holocaust som tilflukt for det jødiske folk.

– Når en jøde er et mål, fordi han er jøde, er Israel bekymret over dette.

Netanyahu også inn på forbindelsen mellom terroristangrepet og holocaust, og sa at historien viser at jødehat raskt sprer seg til andre grupper.

– Ikke bare drepte terroristen jøder, men også franske soldater, både kristne og muslimer. Disse drapenes barbariske hat truer ikke bare jøder, men sivilisasjonen som helhet, uttalte Netanyahu til nyhetsbyrået AFP.