Amnesty: – Gresk politi livsfarlig for innvandrere

Harde anklager: gresk politi får kraftig kritikk fra Amnesty International for behandligen de gir udokumenterte innvandrere og asylsøkere.
Foto: Aleksander Zykov
Amnesty kritiserer Hellas kraftig for behandlingen av udokumenterte innvandrere og flyktninger, melder NTB.
0Shares

Få dager etter at 21 innvandrere døde da de forsøkte å ta seg inn i Hellas med båt, beskylder Amnesty gresk politi for gjentatte ganger å ha satt menneskeliv i fare gjennom behandlingen av innvandrerne.

Hendelsen Amnesty referer et vitneprov fra en gruppe syrere som forteller at gresk politi stanset båten deres på elven Evros mellom Hellas og Tyrkia. Politiet begynte å skyve dem over mot den tyrkiske siden. En av politimennene skar så et hull i den oppblåsbare båten slik at den sank, ifølge syrerne. 

I rapporten pekes det på at politiet sender tilbake båter de har avskåret, uten flytevester om bord. 

Fortjener ikke Nobelprisen

Ifølge BBC blir også greske myndigheter sterkt fordømt for sin behandling av innvandrere og asylsøkere som befinner seg på gresk territorium. Rapporten forbinder også den nåværende situasjonen i landet med stadig flere fysiske angrep på utlendinger og en økende oppslutningen til det høyreekstreme partiet Gyldent Daggry.

– Situasjonen i Hellas i dag gjør at EU ikke fortjener Nobels fredspris, sier John Dalhuisen i Amnesty International i en pressemelding.