Biden skal slippe inn 25.000 asylsøkere fra Mexico

President Joe Biden i ferd med å oppfylle et valgløfte om å reversere ett av Donald Trumps tiltak for å redusere asylankomstene til landet.
Foto: Flickr/J. L. Hervas
25.000 asylsøkere som venter ved grensen i Mexico, får slippe inn i USA mens søknadene blir behandlet, opplyser regjeringen. De første krysser grensen til uken.
200Shares

Den amerikanske regjeringen planlegger å begynne med å åpne to grensestasjoner som kan ta imot 300 søknader per dag, mens en tredje grensepassering får noe lavere kapasitet. For å unngå stor tilstrømming før åpningen, er det foreløpig ikke opplyst hvilke grensestasjoner dette gjelder.

Dermed er president Joe Biden i ferd med å oppfylle et valgløfte om å reversere ett av Donald Trumps tiltak for å redusere asylankomstene til landet. Rundt 70.000 asylsøkere er en del av ordningen som pålegger dem å vente på mexicansk side av grensen. Noen få har sluppet inn i USA, med beskjed om å møte i retten.

– President Biden har gjort det klart at vi vil gjenskape et trygt, ryddig og humant immigrasjonssystem. Dette er en del av vår innsats for å reformere en innvandringspolitikk som ikke er i tråd med våre verdier, sier sikkerhetsminister Alejandro Mayorkas. Departementet hans understreker samtidig at endringen ikke skal tolkes som at det er fritt fram for uregelmessige ankomster til USA.