Sorterte etter “svensk” og “utenlandsk” utseende

 
Foto: Skjermdump/Google Maps
Ledelsen i Viking Line sitter i krisemøte etter avsløringen om at sjåfører som busser folk til Ålandsfergen sorterte folk etter navn og utseende.
0Shares

– For oss føltes det som om vi var på vei til Arlanda for å bli utvist fra Sverige, sier en av passasjerene på Ekerölinjens busser til Ålandsfergens havn på Grisslehamn (bildet) til Dagens Nyheter.

Lørdag beklaget selskapet People Travel Group det inntrufne og hevdet at det var en enkelt sjåfør som sto bak den diskriminerende praksisen.

Men ifølge Dagens Nyheter viste viser det seg at en familie fra Örebro opplevde det samme i desember i fjor, og at passasjerene var sortert etter etnisitet allerede i de lister sjåførene får utdelt fra selskapet.

Et ektepar og deres to tenåringssønner ventet på å bli busset til Åland-båten da de så at alle hvite svensker ble plassert i en egen buss som straks kjørte av gårde. Alle med innvandrernavn måtte vente en halvtime på neste buss.

Uakseptabelt
Viking Line-saken vekker stor oppsikt i Sverige, og informasjonssjef Helena Kneck i selskapet sier til Aftonbladet at selskapet nå skal ta en grundig prat med busselskapene som kjører for dem.

– Om det har foregått på den måten passasjerene sier, er det uakseptabelt, sier hun.