Zuckerberg inn i politikken

 
Foto: Guillaume Paumier
Engasjerer seg for å trekke høyt utdannede utlendinger til USAs IT-bransje og for innvandringsreform.
0Shares

Facebook-gründer og toppsjef Mark Zuckerberg (bildet) forbereder et politisk initiativ i form av en «SuperPAC» (political action committee), skriver San Francisco Chronicler. Hensikten med initiativet er å sørge for innvandringsreform.

Aksjonskomiteen skal ledes av Joe Green, Zuckerbergs tidligere romkamerat fra studietiden. Green er medgründer og tidligere sjef for NationBuilder, en sosial tjeneste for ledere. Andre kjente navn er Joe Lockhart, tidligere kommunikasjonssekretær i Det hvite hus for eks-president Bill Clinton, strategen Jon Lerner og Rob Jesmer, tidligere sjef for National Republican Senate Committee.

Hett tema
Teknologibransjen i USA trenger bedre tilgang på kvalifisert arbeidskraft i andre land. Ifølge aksjonskomiteen vil man kreve nye regler slik at folk uten dokumenter og oppholdstillatelse lettere kan bli amerikanske statsborgere.

Temaet er imidlertid svært hett i USA. Under både George W. Bush og Barack Obama har konservative republikanere sørget for å hindre innvandringsreform, trass i at begge presidentene ville myke opp regelverket.

– USA har en lang historie med å ta imot talentfulle og hardtarbeidende folk. Innvandrergründere har grunnlagt tusenvis av selskaper, skapt arbeidsplasser, økonomisk vekst og generert skatteinntekter for landet. Likevel ser vi med bekymring på at et utdatert og ineffektiv system tvinger folk til å forlate USA fordi de ikke klarer å skaffe permanente visum. Vi mener kravene til høyt kvalifisert innvandring bør være mer objektive, og mer lydhøre overfor markedets behov, skriver komitégruppen i en uttalelse.