Høyreekstremister oppfordrer til kosmetikk-boikott

Upopulært blant høyreekstreme i Hellas: sønnen til den verdenskjente kosmetikkgiganten Estèe Lauder (1906-2004), Robert S. Lauder har uttrykt seg negativt om partiet Gyldent Daggry. Nå oppfordrer partimedlemmer til vareboikott
Foto: Joy Xie Photograhy
Representanter for det høyreekstreme greske partiet Gyldent Daggry (Hrisi Avgi) oppfordrer til boikott av alle produkter som tilhører kosmetikkgiganten Estée Lauder, skriver den israelske avisen Haaretz.

Ronald S. Lauder, sønn til verdensberømte Estée Lauder, og leder for World Jewish Council uttalte under et nylig avholdt kongress at ”Gyldent Daggry er et farlig og anti-semittisk parti, som bør forbys”.

Gyldent Daggrys forhold til blant annet annen verdenskrig og jødeuryddelsene er et svært kontroversielt emne. Tidligere har partirepresentanter kommet med kritikk mot at man i greske skoler lærer om, og markerer den internasjonale Holocaustdagen.

– I historiebøkene blir jødene portrettert som helter. Samtidig er greske barn helt uvitende om viktige øyeblikk i vår historie og om greske heltedåd og ofre i den samme krigen. Vårt parti finner dette uakseptabelt, uttalte parlamentsmedlem Ioannis Lagos til The Jewish Daily Forward.

“Greskfiendtlig”

– Vi ser på disse uttalelsene som et fiendtlig angrep på gresk suverenitet og interesser, var tonen fra talsmenn for partiet, ifølge Haaretz.